Herbata czarna Masala Chai kardamon, cynamon, imbir, gałka, pieprz, Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata czarna Masala Chai kardamon, cynamon, imbir, gałka, pieprz, Basilur, dodatek 100 g

Basilur Basilur

Hb. 71176

Nowy

Inspirowana indyjskimi tradycjami, aromatyczna mieszanka czarnej, mocnej herbaty cejlońskiej z naturalnymi przyprawami: kardamonem, cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową, pieprzem. Posiada właściwości rozgrzewające. Mieszanka sprzedawana w szczelnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu jako uzupełnienie do puszki.

Waga netto: 100 g - foliowa, strunowa torebka, zamykana fabrycznie

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

23,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Inspirowana indyjskimi tradycjami, aromatyczna mieszanka czarnej, mocnej herbaty cejlońskiej z naturalnymi przyprawami: kardamonem, cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową, pieprzem. Posiada właściwości rozgrzewające, świetnie smakuje z mlekiem. Mieszanka sprzedawana w szczelnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu jako uzupełnienie do puszki.

Herbata Masala świetnie smakuje z dodatkiem mleka.

Waga netto: 100 g - foliowa, strunowa torebka, zamykana fabrycznie


Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (85%) z dodatkiem kardamonu (1,2%), goździków (1,88%), cynamonu (6%), imbiru (3,3%), gałki muszkatołowej (1,88%) i pieprzu (0,75%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOP

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.