Herbata czarna porzeczka, chaber, Basilur, stożek100 g Rozwiń

Herbata czarna Christmas Tales, chaber, adwokat, Basilur, kartonik 85 g

Basilur Basilur

72114

Nowy

Pyszna, słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem chabru oraz z aromatem adwokatu. Herbata opakowana jest w wyjątkowo ładny oryginalny kartonik.

Waga: 85 g

 

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie sztuki!

37,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Pyszna, słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem chabru oraz z aromatem adwokatu. Herbata opakowana jest w wyjątkowo ładny oryginalny kartonik.

Masa netto: 85 g

Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (94%) z dodatkiem chabru (2%) oraz aromatu adwokatu [napoju eggnog] (4%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: OP (Orange Pekoe) – wysokiej jakości herbata, zawiera długie, spiczaste liście bez pączków

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.



 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.