Herbata mieszanka czarna, zielona owocowa 20 szt, Basilur Rozwiń

Herbata mieszanka czarna, zielona owocowa 20 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70398

Nowy

Wybór 4 rodzajów herbat: czarne - Jesienna o smaku syropu klonowego i Zimowa z żurawiną oraz zielone - Wiosenna z wiśnią i Letnia poziomkowo-truskawkowa.

Ilość saszetek - 20 szt.

Waga netto: 35 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

15,50 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Wybór 4 rodzajów herbat: czarne - Jesienna o smaku syropu klonowego i Zimowa z żurawiną oraz zielone - Wiosenna z wiśnią i Letnia poziomkowo-truskawkowa.
Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 20 szt.

Waga netto: 35 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata mieszanka czarna, zielona owocowa 20 szt, Basilur

Herbata mieszanka czarna, zielona owocowa 20 szt, Basilur

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.