Herbata zielona Folk Green jabłko, chaber, Basilur, stożek 90 g Rozwiń

Herbata zielona Folk Green jabłko, chaber, Basilur, stożek 90 g

Basilur Basilur

Hb. 71089

Nowy

Delikatna wysokogórska zielona herbata w połączeniu z jabłkiem, chabrem, brzoskwinią i słonecznikiem daje orzeźwiający napar.

Zawartość opakowania: 90 g herbaty liściastej opakowane w elegancki kartonik

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

28,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Delikatna wysokogórska zielona herbata w połączeniu z jabłkiem, chabrem, brzoskwinią i słonecznikiem daje orzeźwiający napar.

Waga netto: 90 g

Skład: zielona liściasta herbata cejlońska (89,5%) z dodatkiem jabłka (5%), chabru (1%), słonecznika (1%) oraz naturalnym aromatem jabłka (2%) i brzoskwini (1,5%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: YH (Young Hyson)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temepraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata zielona Folk Green jabłko, chaber, Basilur, stożek 90 g

Herbata zielona Folk Green jabłko, chaber, Basilur, stożek 90 g

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.