Herbata zielona, jeżyna, płatki róży - Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata zielona, jeżyna, płatki róży, berberys - Basilur, 25 szt

Basilur Basilur

Hb. 71539

Nowy

Zielona herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem naturalnego berberysu i płatków róży oraz nutą jeżyn.

Waga netto: 25 x 1,5g = 37,5 g

Skład: zielona herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu jeżyny (6%)

 

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

10,50 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zielona herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem naturalnego berberysu i płatków róży oraz nutą jeżyn.

Waga netto: 25 x 1,5 g = 37,5 g

Skład: zielona herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu jeżyny (6%)


Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.