Herbata czarna i zielona ekspresowa, Gift box Oriental 60 szt - Basilur, kartonik Rozwiń

Herbata czarna Winter Berries żurawina, rokitnik, czarna porzeczka, Basilur, 60 szt

Basilur Basilur

72105

Nowy

Elegancki ekspozytor zawierający 6 smaków czarnych herbat z zimowymi dodatkami, m.i. z borówką, czarną porzeczką, rokitnikiem, berberysem. 

 

 

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

57,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Elegancki ekspozytor w zimowej szacie, zawierający 6 smaków czarnych herbat z zimowymi dodatkami. 

  • Cranberries - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem olejku żurawinowego
  • Raspberries - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem olejku malinowego
  • Sea Buckthorn - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem olejku z rokitnika
  • Blackcurrant - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem olejku z czarnej porzeczki
  • Barberry - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem olejku z berberysu
  • Lingonberries - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem olejku z borówki brusznicy

Ilość saszetek: 60 szt.

Waga netto: 120 g

Składniki: Cranberries: czarna herbata cejlońska (95%) z naturalnym aromatem żurawiny (5%) Raspberries: czarna herbata cejlońska (94%) z naturalnym aromatem maliny (6%). Sea Buckthorn: czarna herbata cejlońska (95%) z naturalnym aromatem rokitnika (5%). Blackcurrant: czarna herbata cejlońska (95%) z naturalnym aromatem czarnej porzeczki (5%). Barberries: czarna herbata cejlońska (94%) z naturalnym aromatem berberysu. Lingonberries: czarna herbata cejlońska (95%) z naturalnym aromatem borówki brusznicy. 

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fanings) - równomierne i drobno pocięte liście.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.