Herbata czarna, zielona, klasyczna ekspresowa 10 szt - Basilur

Herbata czarna, zielona, klasyczna ekspresowa 10 szt - Basilur Powiększ do pełnego rozmiaru

Wybór 5 rodzajów herbat: Ceylon Orange Pekoe, English Breakfast - 100% czarna herbata cejlońska, bez dodatków. Darjeeling - czarna herbata Darjeeling, Sencha - 100% zielona herbata cejlońska,Earl Grey- 100% czarna herbata cejlońska z olejkiem bergamotowym Earl Grey. 

Ilość saszetek - 10szt.

Waga netto: 19g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

GatunekBOPF, DARJEELING, SENCHA

 

 

Więcej szczegółów

Hb. 70748

4 dostępnych

9,00 zł

Wybór 5 rodzajów herbat: Ceylon Orange Pekoe, English Breakfast - 100% czarna herbata cejlońska, bez dodatków. Darjeeling - czarna herbata Darjeeling, Sencha - 100% zielona herbata cejlońska,Earl Grey- 100% czarna herbata cejlońska z olejkiem bergamotowym Earl Grey. 

Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 10szt.

Waga netto: 19g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF, DARJEELING, SENCHA

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 


Pakowanie prezentów

  • Szanowni Państwo,

    Posiadamy w ofercie ozdobne pakowanie prezentów. Każdy zakupiony produkt może zostać zapakowany w kolorowy papier i atłasową wstążkę, lub w piękne, kartonowe pudełko. Do prezentu można również dołączyć życzenia, które zostaną wysłane pod wskazany przez Państwa adres.

Kontakt

  • Koronkowa Filiżanka

    Tel: 606 441 885

    Godziny otwarcia:

    Pon-Piątek 11.00 - 18.00

    Sobota: 10.00 - 13:00


    Adres email:

    koronkowafilizanka@gmail.com