Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Czarna cejlońska herbata z dodatkiem kardamonu. Kardamon przynosi ulgę w dolegliwościach żołądkowych. Pobudza trawienie, likwiduje nudności, nadkwasotę, zgagę, ma również działanie antybakteryjne, moczopędne, stosuje się go w chorobach górnych dróg oddechowych.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane elegancki kartonik
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Czarna cejlońska herbata z dodatkiem kardamonu. Kardamon przynosi ulgę w dolegliwościach żołądkowych. Pobudza trawienie, likwiduje nudności, nadkwasotę, zgagę, ma również działanie antybakteryjne, moczopędne, stosuje się go w chorobach górnych dróg oddechowych. Kardamon usuwa nadmiar soli z organizmu, skutecznie obniża ciśnienie krwi, obniża cholesterol. Jest też uważany za afrodyzjak :)
Waga netto: 100 g
Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (89%) z dodatkiem kardamonu (11%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe)
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.