Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Pyszna mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem czarnej porzeczki, białego chabru oraz aromatu czarnej porzeczki. Doskonała herbata bogata w wit. C świetnie się sprawdzi w nadchodzącej zimie.
Masa netto: 100 g
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Pyszna mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem czarnej porzeczki, białego chabru oraz aromatu czarnej porzeczki. Doskonała herbata bogata w wit. C świetnie się sprawdzi w nadchodzącej zimie.
Masa netto: 100 g
Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (91%) z dodatkiem owoców czarnej porzeczki (5%), białego chabru (0,5%) oraz aromatu czarnej porzeczki (3,5%).
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: OP (Orange Pekoe) – wysokiej jakości herbata, zawiera długie, spiczaste liście bez pączków
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.