Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Doskonała czarna herbata cejlońska z dodatkiem pomarańczy, nagietka, malwy i aromatu mandarynki.
Masa netto: 100 g
Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (91%) z dodatkiem pomarańczy (3%), nagietka (0,5%), malwy (0,5%) oraz naturalnego aromatu mandarynki (5%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Doskonała czarna herbata cejlońska z dodatkiem pomarańczy, nagietka, malwy i aromatu mandarynki, w pięknej, metalowej puszce.
Masa netto: 100 g
Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (91%) z dodatkiem pomarańczy (3%), nagietka (0,5%), malwy (0,5%) oraz naturalnego aromatu mandarynki (5%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: OP - Orange Pekoe. Główna klasa herbaty produkowana na Cejlonie i Jawie. Zawiera długie, spiczaste liście bez pączków. Wysokiej jakości.
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut, napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, otrzymujemy napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.