Herbata zielona Evergreen Forest, róża, truskawka, Basilur, puszka 100 g Rozwiń

Herbata czarna Snowfall Lodge, pomarańcza, nagietek , Basilur, puszka 100 g

Basilur Basilur

72099

Nowy

Doskonała czarna herbata cejlońska z dodatkiem pomarańczy, nagietka, malwy i aromatu mandarynki.

Masa netto: 100 g

Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (91%) z dodatkiem pomarańczy (3%), nagietka (0,5%), malwy (0,5%) oraz naturalnego aromatu mandarynki (5%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

67,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Doskonała czarna herbata cejlońska z dodatkiem pomarańczy, nagietka, malwy i aromatu mandarynki, w pięknej, metalowej puszce.

Masa netto: 100 g

Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (91%) z dodatkiem pomarańczy (3%), nagietka (0,5%), malwy (0,5%) oraz naturalnego aromatu mandarynki (5%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: OP - Orange Pekoe. Główna klasa herbaty produkowana na Cejlonie i Jawie. Zawiera długie, spiczaste liście bez pączków. Wysokiej jakości.

Czarna Herbata:

Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim do 3 minut, napar jest orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, otrzymujemy napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.