Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Oryginalna kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści czarnej herbaty cejlońskiej z wysokogórskiego regionu Nuwara Eliya z dodatkiem kwiatów rumianku i naturalnego aromatu mandarynki.
Subtelny smak naparu wspaniale wieńczy orzeźwiający, cytrusowy akcent.
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Basilur Citrus Bliss została nagrodzona aż dwoma gwiazdkami w prestiżowym konkursie Great Taste 2022, który jest najbardziej cenionym odznaczeniem na świecie. Ten rodzaj nagrody w dziedzinie żywności i napojów nie bez powodu cieszy się największym zaufaniem wśród konsumentów.
Basilur Vintage Blossoms to unikatowa kolekcja kompozycji najlepszych liści herbacianych z naturalnymi dodatkami. Mieszanki zostały zamknięte w starannie zaprojektowanych opakowaniach z botanicznymi motywami, które zaczerpnięto z ręcznie malowanych ilustracji lokalnej artystki. Każda z mieszanek jest w 100% Ozone Friendly.
Kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści czarnej herbaty cejlońskiej z wysokogórskiego regionu Nuwara Eliya z dodatkiem kwiatów rumianku i naturalnego aromatu mandarynki.
Nuwara Eliya, nazywana również szampanem wśród herbat, znana jest wśród koneserów ze swojego wyjątkowego, delikatnego smaku i wyczuwalnych nut kwiatowych.
Unikalny bukiet zyskuje dzięki uprawie na wysokości prawie 2000 metrów nad poziomem morza oraz niezwykłych warunkach klimatycznych i glebowych panujących w tym wysoko położonym dystrykcie.
Rumianek ma działanie antybakteryjne, a także rozkurczowe i łagodzące. Oprócz tego znany jest ze swoich właściwości relaksujących, a wszystko dzięki zawartej w nim kumarynie. Herbata z dodatkiem rumianku pomoże Ci poprawić nastrój i wyciszyć się po długim dniu.
Masa netto: 75 g
Składniki: czarna herbata cejlońska (89,5%) z dodatkiem kwiatów rumianku (8%) oraz naturalnego aromatu mandarynki (2,5%).
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: PEK1 (Pekoe 1) - składa się z młodych listków, zawiera częściowo długie, sztywne liście bez wierzchołków (Tips), z niewielką ilością otworów (perforacji).
Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a skończywszy na pakowaniu.
Czarna herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Można parzyć na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.