Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Zestaw 4 smaków herbat zielonych i czarnych, opakowanych w piękny, kwiatowy ekspozytor:
Jasmine Dream, Passion Tropicam, Rose Fantasy, Citrus Bliss.
Masa netto: 60 g
Liczba saszetek: 40 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zestaw 4 smaków herbat zielonych i czarnych, opakowanych w piękny, kwiatowy ekspozytor:
Jasmine Dream, Passion Tropicam, Rose Fantasy, Citrus Bliss.
Masa netto: 60 g
Liczba saszetek: 40 szt.
Składniki:
Jasmine Dream: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu jaśminu (4,5%).
Passion Tropica: zielona herbata cejlońska (84,5%) z dodatkiem kwiatów rumianku (9%), liści stewii ( 2,5%) oraz naturalnego aromatu marakui (4%).
Rose Fantasy: zielona herbata cejlońska (79,5%) z dodatkiem kwiatów róży (5%), liści stewii (2,5%), buraka (10%) oraz naturalnego aromatu róży (3%).
Citrus Bliss: czarna herbata cejlońska (84%) z dodatkiem kwiatów rumianku (9%), kurkumy (3,5%) oraz naturalnego aromatu mandarynki (3,5%).
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Zielona herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem.
Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Można parzyć na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Czarna herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Można parzyć na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.