Herbata czarna earl grey z dodatkami, Basilur - 20 szt Rozwiń

Herbata czarna earl grey z dodatkami, Basilur - 20 szt

Basilur Basilur

72170

Nowy

W opakowaniu znajdziesz 4 rodzaje doskonałej czarnej herbaty z bergamotką z dodatkami:

lawendy, pomarańczy, mandarynki oraz jaśminu.

Masa netto: 40 g

Liczba saszetek: 20 szt.

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

29,50 zł

brutto

74,75 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

W opakowaniu znajdziesz 4 rodzaje doskonałej czarnej herbaty z bergamotką z dodatkami:

Lavender - klasyczna kombinacja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem lawendy i bergamotki.

Orange - uroczo słodka, cytrusowa kompozycja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i pomarańczy.

Tangerine - pyszne połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i mandarynki.

Jasmine - orzeźwiająca mieszanka klasycznego Earl Greya z naturalnym aromatem jaśminu. J

Masa netto: 40 g

Liczba saszetek: 20 szt.

Ponieważ każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w foliowym opakowaniu zachowuje znacznie dłużej świeżość. Takie saszetki można bez obaw wrzucić luzem do torebki, a nawet schować do portfela, by mieć ulubioną herbatę zawsze przy sobie.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.