Herbata Basilur Four Seasons, saszetki 40 szt, różne smaki Rozwiń

Herbata Basilur Four Seasons, saszetki 40 szt, różne smaki

Basilur Basilur

Hb. 71561

Nowy

Elegancki ekspozytor zawierający 4 smaki herbat cejlońskich, czarne: Winter z żurawiną, Autumn z syropem klonowym, zielone: Spring z wiśnią i pomelo, Summer z poziomką.

Zawartość opakowania: 40 saszetek (po 10 szt z każdego smaku)

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

45,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Elegancki ekspozytor zawierający 4 smaki herbat cejlońskich:

  • Winter Tea - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem naturalnego aromatu żurawiny
  • Spring Tea - połączenie zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem naturalnego aromatu wiśni
  • Summer Tea - połączenie zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem naturalnego aromatu poziomki
  • Autumn Tea - połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem aromatu syropu klonowego

Liczba saszetek kopertowanych - 40 szt. (4 smaki po 10 saszetek).

Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat i świeżość w każdej filiżance.

Składniki:

WINTER TEA - czarna herbata cejlońska (99%) z dodatkiem aromatu żurawiny (1%).
SPRING TEA - zielona herbata cejlońska (99,36%) z dodatkiem aromatu wiśni (0,64%).
SUMMER TEA - zielona herbata cejlońska (99,25%) z dodatkiem aromatu poziomki (0,75%).
AUTUMN TEA - czarna herbata cejlońska (99%) z dodatkiem aromatu syropu klonowego (1%).

Masa netto: 70 g

Kraj  producenta: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - równomierne i drobno pocięte liście / FNGS (Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.