Herbata czarna Cranberries żurawina Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ Rozwiń

Herbata czarna Barberries berberys Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ

Basilur Basilur

Hb. 71862

Nowy

Bardzo wyrazista słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem owoców berberysu, chabru oraz naturalnym aromatem berberysu..

Waga netto: 100 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

44,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Bardzo wyrazista słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem owoców berberysu, chabru oraz naturalnym aromatem berberysu.

Zimowa kolekcja wyjątkowych mieszanek Premium gdzie dodatkowymi składnikami wiodącymi są zbierane sezonowo jagody. 

Waga netto: 100 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami

Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (86%) z dodatkiem owoców berberysu (10%), chabru (0,5%) oraz naturalnym aromatem berberysu (3,5%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOP1 (Broken Orange Pekoe) – herbata zawierająca łamane długie i grube liście.

Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o absolutnie najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a kończąc na pakowaniu.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata czarna Barberries berberys Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ

Herbata czarna Barberries berberys Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.