Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Bardzo wyrazista słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem owoców berberysu, chabru oraz naturalnym aromatem berberysu..
Waga netto: 100 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Bardzo wyrazista słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem owoców berberysu, chabru oraz naturalnym aromatem berberysu.
Zimowa kolekcja wyjątkowych mieszanek Premium gdzie dodatkowymi składnikami wiodącymi są zbierane sezonowo jagody.
Waga netto: 100 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami
Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (86%) z dodatkiem owoców berberysu (10%), chabru (0,5%) oraz naturalnym aromatem berberysu (3,5%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOP1 (Broken Orange Pekoe) – herbata zawierająca łamane długie i grube liście.
Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o absolutnie najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a kończąc na pakowaniu.
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.