Herbata czarna Cranberries żurawina Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ Rozwiń

Herbata czarna Barberries berberys Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ

Basilur Basilur

Hb. 71862

Nowy

Bardzo wyrazista słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem owoców berberysu, chabru oraz naturalnym aromatem berberysu..

Waga netto: 100 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

44,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Bardzo wyrazista słodka mieszanka czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z dodatkiem owoców berberysu, chabru oraz naturalnym aromatem berberysu.

Zimowa kolekcja wyjątkowych mieszanek Premium gdzie dodatkowymi składnikami wiodącymi są zbierane sezonowo jagody. 

Waga netto: 100 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami

Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (86%) z dodatkiem owoców berberysu (10%), chabru (0,5%) oraz naturalnym aromatem berberysu (3,5%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOP1 (Broken Orange Pekoe) – herbata zawierająca łamane długie i grube liście.

Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o absolutnie najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a kończąc na pakowaniu.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.