Herbata czarna Barberries berberys Basilur puszka 100 g NOWOŚĆ Rozwiń

Herbata czarna Magic Evening szampan, ananas Basilur 65 g

Basilur Basilur

Hb. 71913

Nowy

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem ananasa, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem winogron.

W środku pudełka znajduje się szklana tuba z korkowym zamknięciem, która zawiera najwyższy gatunek herbacianego suszu z Cejlonu.

W każdym pudełku znajdziemy 20 sztuk papierowych filtrów do parzenia herbaty liściastej.

Waga netto: 65 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

38,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem ananasa, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem winogron.

W środku pudełka znajduje się szklana tuba z korkowym zamknięciem, która zawiera najwyższy gatunek herbacianego suszu z Cejlonu.

W każdym pudełku znajdziemy 20 sztuk papierowych filtrów do parzenia herbaty liściastej.

Waga netto: 65 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOP1 (Broken Orange Pekoe) – herbata zawierająca łamane długie i grube liście.

Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o absolutnie najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a kończąc na pakowaniu.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata czarna Magic Evening szampan, ananas Basilur 65 g

Herbata czarna Magic Evening szampan, ananas Basilur 65 g

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.