Herbata czarna mango i ananas, Basilur, puszka 100 g Rozwiń

Herbata Pu-Erh, Basilur, stożek 100 g

Basilur Basilur

Hb. 71701

Nowy

Pu Erh Tea to czerwona herbata o charakterystycznym, lekko "ziemistym", wędzonym smaku i aromacie, ale tę niedogodność wynagradza jej przydomek ,,spalacza tłuszczu”

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane w kartonik

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

27,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Pu Erh Tea to czerwona herbata o charakterystycznym, lekko "ziemistym", wędzonym smaku i aromacie, ale tę niedogodność wynagradza jej przydomek ,,spalacza tłuszczu”

Herbata różni się od innych procesem obróbki: zielone, świeże liście herbaty są suszone, a następnie umieszczane w ciepłych pomieszczeniach i nawilżane przez 3–6 tygodni. Gdy ulegną pełnej fermentacji, zostają wysuszone powtórnie. W ten sposób w wyniku procesu podwójnej fermentacji brzegi i koniuszki jej liści zyskują czerwony kolor. Dojrzewa w ciemnych grotach i wraz z upływem czasu nabiera swoich właściwości. Specyficzną recepturę jej wytwarzania do dziś utrzymuje się w tajemnicy.

Waga: 100 g

Skład: 100% chińska czerwona herbata liściasta Pu Erh, bez dodatków.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Sposób parzenia: Shen Nong Pu-Erh Tea należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 100 °C. Proponowana dawka to 1 łyżeczka na filiżankę. Liście herbaty nadają się do ponownego parzenia.

Czerwoną herbatę należy pić po posiłku (niesłodzoną), a nie na pusty żołądek, bo inaczej może wypłukiwać magnez z organizmu. Zawiera ona również szczawiany i ze względu na nerki trzeba zachować umiar w jej piciu i nie przekraczać 4–6 filiżanek dziennie.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.