Herbata zielona Radella wielkolistna bez goryczy, Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata zielona Radella wielkolistna bez goryczy, Basilur, ekspres 25 szt

Basilur Basilur

Hb. 70493

Nowy

Najwyższej jakości herbata zielona Basilur Radella jest doceniana przez koneserów za właściwości lecznicze i orzeźwiający smak. Radella to herbata wielkolistna, bez goryczy.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 37,5 g

 

 

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

11,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Najwyższej jakości herbata zielona Basilur Radella jest doceniana przez koneserów za właściwości lecznicze i orzeźwiający smak. Radella to herbata wielkolistna, bez goryczy.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 37,5 g

Skład: 100% zielona herbata cejlońska bez dodatków

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FNGS (Fannings)

Zielona Herbata:

Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata zielona Radella wielkolistna bez goryczy, Basilur, ekspres 25 szt

Herbata zielona Radella wielkolistna bez goryczy, Basilur, ekspres 25 szt

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.