Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
72190
Nowy
Doskonałe zestawienie 4 smaków czarnej cejlońskiej herbaty z oryginalnymi dodatkami:
mięta i czekolada, kawa i karmel, bergamotka z różą, przyprawy korzenne i pomarańcza
Masa netto: 80 g, 40 szt
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Doskonałe zestawienie 4 smaków czarnej cejlońskiej herbaty z oryginalnymi dodatkami:
mięta i czekolada, kawa i karmel, bergamotka z różą, przyprawy korzenne i pomarańcza
Masa netto: 80 g
Liczba saszetek: 40 szt.
Składniki:
Chocolate Mint - czarna herbata cejlońska (89,5%) z dodatkiem mięty pieprzowej (5%) oraz naturalnym aromatem czekolady (3,5%) i mięty (2%).
Nuta smakowa - Chocolate - nuta kakao, nuta śmietankowa, prażona, owocowa.
Rose Bergamot - czarna herbata cejlońska (93,5%) z dodatkiem aromatu bergamotki (4%) i róży (2,5%).
Coffee Caramel - czarna herbata cejlońska (92%) z dodatkiem aromatu kawy z karmelem (6%) i naturalnego aromatu karmelu (2%).
Nuta smakowa - Coffee Caramel - nuta kawy, karmelu, wanilii Tahiti.
Nuta smakowa - Caramel - nuta karmelu, wanilii Tahiti, słodka nuta i nuta maślana.
Citrus Zest - czarna herbata cejlońska (93%) z dodatkiem aromatu przypraw (4%) i pomarańczy (3%).
Nuta smakowa - Chai - nuta goździków, imbiru, anyżu, gałki muszkatołowej, kardamonu i czarnego pieprzu.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - zawiera równomierne i drobno pocięte liście.
Wykorzystywana do wyrobu wysokiej jakości herbat ekspresowych.
Czarna herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Można parzyć na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.