Herbata czarna Festive time, jabłko, cynamon, nagietek, Basilur, 75g Rozwiń

Herbata czarna Black essence, mięta czekolada, karmel, earl grey, Basilur, ekspresowa 40 szt

Basilur Basilur

72190

Nowy

Doskonałe zestawienie 4 smaków czarnej cejlońskiej herbaty z oryginalnymi dodatkami:

mięta i czekolada, kawa i karmel, bergamotka z różą, przyprawy korzenne i pomarańcza

Masa netto: 80 g, 40 szt

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

55,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Doskonałe zestawienie 4 smaków czarnej cejlońskiej herbaty z oryginalnymi dodatkami:

mięta i czekolada, kawa i karmel, bergamotka z różą, przyprawy korzenne i pomarańcza

Masa netto: 80 g

Liczba saszetek: 40 szt.

Składniki: 

Chocolate Mint - czarna herbata cejlońska (89,5%) z dodatkiem mięty pieprzowej (5%) oraz naturalnym aromatem czekolady (3,5%) i mięty (2%).

Nuta smakowa - Chocolate - nuta kakao, nuta śmietankowa, prażona, owocowa.

Rose Bergamot - czarna herbata cejlońska (93,5%) z dodatkiem aromatu bergamotki (4%) i róży (2,5%).

Coffee Caramel - czarna herbata cejlońska (92%) z dodatkiem aromatu kawy z karmelem (6%) i naturalnego aromatu karmelu (2%).

Nuta smakowa - Coffee Caramel - nuta kawy, karmelu, wanilii Tahiti.

Nuta smakowa - Caramel - nuta karmelu, wanilii Tahiti, słodka nuta i nuta maślana.

Citrus Zest - czarna herbata cejlońska (93%) z dodatkiem aromatu przypraw (4%) i pomarańczy (3%).

Nuta smakowa - Chai - nuta goździków, imbiru, anyżu, gałki muszkatołowej, kardamonu i czarnego pieprzu.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - zawiera równomierne i drobno pocięte liście. 

Wykorzystywana do wyrobu wysokiej jakości herbat ekspresowych. 

Czarna herbata:

Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.

Można parzyć na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.

Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.