Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Zestaw 4 smaków czarnych herbat earl grey z dodatkami w eleganckim ekspozytorze:
Lavender, Orange, Tangerine, Jasmine. W opakowaniu znajduje się 40 szt herbat, po 10 z każdego smaku.
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zestaw 4 smaków czarnych herbat earl grey z dodatkami w eleganckim ekspozytorze:
Lavender - klasyczna kombinacja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem lawendy i bergamotki. Szlachetny smak naparu idealnie wieńczy kwiatowa nuta. Ta kompozycja zachwyci Cię zarówno jako klasyczny parujący napar, jak i gasząca pragnienie mocno schłodzona ice tea z dodatkiem miodu. Doskonała do picia o każdej porze.
Orange - uroczo słodka, cytrusowa kompozycja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i pomarańczy. Boski napar wspaniały do łączenia z deserem. Ciesz się tym smakiem zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Tangerine - pyszne połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i mandarynki. Odkryj nowy charakter Earl Greya, rozkoszując się tym smakiem podczas popołudniowego relaksu.
Jasmine - orzeźwiająca mieszanka klasycznego Earl Greya z naturalnym aromatem jaśminu. Jasny, rześki napar zwieńczony słodkim kwiatowym akcentem będzie Twoim ulubionym popołudniowym napojem. Przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem miodu.
Masa netto: 80 g
Liczba saszetek: 40 szt.
Składniki:
Lavender: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu lawendy (2,5%) i bergamotki (2,5%).
Jasmine: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu jaśminu (2,5%) i bergamotki (2,5%)
Orange: czarna herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu pomarańczy (2%) i bergamotki (2%).
Tangerine: czarna herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu mandarynki (2%) i bergamotki (2%).
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - zawiera równomierne i drobno pocięte liście.
Wymiary opakowania: 17 x 5 x 18 cm
Czarna herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Można parzyć na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.