Herbata czarna mieszanka owocowa ekspresowa 25 szt, Basilur Rozwiń

Herbata czarna mieszanka owocowa ekspresowa 25 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70183

Nowy

Mieszanka czarnych herbat cejlońskich, wysokogórskich z kolekcji „Magiczne Owoce”. W opakowaniu znajdziesz 4 rodzaje herbat czarnych z dodatkiem owoców: truskawkową z kiwi, malinową z dziką różą, cytrynową z limonką, wiśnią oraz z mango i ananasem. 

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 50 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF 

 

 

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

23,90 zł

brutto

478,00 zł za kg

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Mieszanka czarnych herbat cejlońskich, wysokogórskich z kolekcji „Magiczne Owoce”. W opakowaniu znajdziesz 4 rodzaje herbat czarnych z dodatkiem owoców: truskawkową z kiwi, malinową z dziką różą, cytrynową z limonką oraz z mango i ananasem. 

Ilość saszetek - 20 szt.

Waga netto: 40 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Skład: STRAWBERRY & KIWI -  czarna herbata cejlońska (93%) z dodatkiem kiwi (1%), truskawki (3,5%) oraz naturalnym aromatem truskawki (2,5%). MANGO & PINEAPPLE - czarna herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu mango (2,5%) i ananasa (2,5%). LEMON & LIME - czarna herbata cejlońska (93%) z dodatkiem naturalnego aromatu cytryny (1,5%) i limonki (1,5%). RASPBERRY & ROSEHIP - czarna herbata cejlońska (97%) z dodatkiem owocu róży (2%) oraz naturalnym aromatem maliny (1%), SWEET CHERRY - cejlońska czarna herbata (96%) z naturalnym aromatem wiśni (4%). 

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.