Herbata czarna i zielona owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka Rozwiń

Herbata czarna i zielona owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka

Basilur Basilur

Hb. 70969

Nowy

Zestaw 4 rodzajów herbat ekspresowych: czarna z truskawką, morelą, ananasem i papają, czarna bez dodatków, czarna z kardamonem, cynamonem, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową, zielona z miętą marokańską, opakowanych w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.

Zawartość opakowania: 4 smaki po 8 saszetek, w eleganckiej puszce z tłoczeniami

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

49,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zestaw 4 rodzajów herbat ekspresowych:

czarne Magic nights  z truskawką, morelą, ananasem i papają,

Golden crescent bez dodatków,

Masala chai z kardamonem, cynamonem, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową,

zielona z Morrocan mint z miętą marokańską,

opakowanych w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.

Ilość saszetek - 32 szt.

Waga netto: 60 g

MAGIC NIGHTS -  czarna herbata cejlońska (97%) z dodatkiem naturalnego aromatu truskawki (0.75%), moreli (0.75%), ananasa (0.75%) i papai (0.75%). MOROCCAN MINT - zielona herbata cejlońska (86.75%) z dodatkiem liści mięty pieprzowej (12%) i naturalnego aromatu marokańskiej mięty (1.25%). GOLDEN CRESCENT - 100% czarna herbata cejlońska, bez dodatków. MASALA CHAI -  czarna herbata cejlońska (85%) z dodatkiem kardamonu (1.2%), goździków (1.87%), cynamonu (6%), imbiru (3.4%), gałki muszkatołowej (1.87%) i pieprzu (0.75%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) / Sencha

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.