Herbata Basilur czarna Citrus Bliss, rumianek i mandarynka, 75 g Rozwiń

Herbata Basilur czarna Jasmine Dream jaśmin, chaber, 75 g

Basilur Basilur

72151

Nowy

Oryginalna kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści czarnej herbaty cejlońskiej z wysokogórskiego regionu Nuwara Eliya z dodatkiem kwiatów jaśminu, chabru oraz naturalnego aromatu jaśminu.

Subtelny smak naparu wspaniale wieńczy kuszący zapach jaśminu.

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

32,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Basilur Vintage Blossoms z której pochodzi herbata Jasmine Dream, to unikatowa kolekcja kompozycji najlepszych liści herbacianych z naturalnymi dodatkami. Mieszanki zostały zamknięte w starannie zaprojektowanych opakowaniach z botanicznymi motywami, które zaczerpnięto z ręcznie malowanych ilustracji lokalnej artystki. Każda z mieszanek jest w 100% Ozone Friendly. 

Kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści czarnej herbaty cejlońskiej z wysokogórskiego regionu Nuwara Eliya z dodatkiem kwiatów jaśminu i chabru.

Nuwara Eliya, nazywana również szampanem wśród herbat, znana jest wśród koneserów ze swojego wyjątkowego, delikatnego smaku i wyczuwalnych nut kwiatowych.

Unikalny bukiet zyskuje dzięki uprawie na wysokości prawie 2000 metrów nad poziomem morza oraz niezwykłych warunkach klimatycznych i glebowych panujących w tym wysoko położonym dystrykcie.

Kwiaty jaśminu, bogate w flawonoidy, działają przeciwzapalnie i pomagają zwalczać stres oksydacyjny, co wpływa również na zachowanie pięknej skóry. Oprócz tego olejek eteryczny pozyskiwany z jaśminu działa relaksująco i neutralizuje stres. 

Masa netto: 75 g

Składniki: czarna herbata cejlońska (89,7%) z dodatkiem kwiatów jaśminu (6%), chabru (1,5%) oraz naturalnego aromatu jaśminu (2,8%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: PEK1 (Pekoe 1) - składa się z młodych listków, zawiera częściowo długie, sztywne liście bez wierzchołków (Tips), z niewielką ilością otworów (perforacji).

Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a skończywszy na pakowaniu.

Czarna herbata:

Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.

Można parzyć na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.

Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.