Herbata czarna Książka vol. IV - Basilur, puszka 100 g Rozwiń

Herbata czarna Tea Book Książka vol. II, goździk, wanilia - Basilur, kartonik książka 75 g

Basilur Basilur

Hb. 71247

Nowy

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem papai, nagietka, słonecznika, szafranu oraz nutą pomarańczy, cynamonu, goździków i wanilii.  

Waga netto: 75 g, piękne opakowanie w formie książki

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

12,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem papai, nagietka, słonecznika, szafranu oraz nutą pomarańczy, cynamonu, goździków i wanilii.  

Waga netto: 75 g, piękne opakowanie w formie książki

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ DO: 06.10.2021 R.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.