Herbata czarna Alpine Lake, imbir, cynamon, gałka, pomarańcza, Basilur puszka 75 g NOWOŚĆ Rozwiń

Herbata czarna dynia, syrop klonowy, wanilia, Basilur puszka 75 g NOWOŚĆ

Basilur Basilur

Hb. 71865

Nowy

Doskonała mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej z krokoszem barwierskim, chabrem, aromatem dyni, wanilią i syropem klonowym.

Waga netto: 75 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

29,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Doskonała mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej z krokoszem barwierskim, chabrem, aromatem dyni, wanilią i syropem klonowym.

Waga netto: 75 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami

Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (95,5%) chaber (0,75%), krokosz barwierski (0,75%), aromat dyni (1%), syrop klonowy (1%), wanilia (1%

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.