Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Hb. 71865
Nowy
Doskonała mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej z krokoszem barwierskim, chabrem, aromatem dyni, wanilią i syropem klonowym.
Waga netto: 75 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Doskonała mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej z krokoszem barwierskim, chabrem, aromatem dyni, wanilią i syropem klonowym.
Waga netto: 75 g, opakowanie: elegancka puszka z tłoczeniami
Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (95,5%) chaber (0,75%), krokosz barwierski (0,75%), aromat dyni (1%), syrop klonowy (1%), wanilia (1%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.